Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2008 11:59 - Грешката
Автор: fenrisessy Категория: Изкуство   
Прочетен: 10188 Коментари: 38 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
-   До другата сряда да си готова – нареди ми непознат мъжки глас в слушалката
-   За какво да съм готова?!
-   Пак ли си пила ?!
-   Ммда, но Вие от къде знаете ?! – попитах учудено аз, а после допълних – И извинете кого търсите?! Мисля, че е станала грешка.
Но той се направи, че не ме чува и продължи с атаката.
-   На голо ли пи или взе мезе – попита ме саркастично той.
-   Какви са тези въпроси?! Никога не пия на голо, все съм облечена – опитах се да пошегувам аз
-   Попитах нещо – изкрещя ядно непознатия в слушалката.
-   Ама моля Ви се, с какво право ми държите такъв тон ?! Казах Ви, че е станала грешка
-   Не ми отговори на въпроса
-   Добре ще Ви отговоря, а след това ще ми кажете кого търсите. Никога не пия на голо. Винаги взимам мезе и снощи също го направих. Взех си друсани скариди.
Непознатия се разсмя гърлено. Беше му много забавно, а аз не намирах нищо забавно в моя отговор. Не можех да предположа, че не е опитвал такъв вид скариди, та те бяха деликатес и аз ги обожавах. Винаги когато отидех на китайски ресторант си поръчвах друсани скариди, ненадминато мезе са.
Непознатият продължаваше да се смее и това определо започваще да ме дразни.
Погледнах часовника и видях, че имам на разположение половин час, а след това трябваше да излизам. Щях да ходя на среща на сляпо. Една приятелка се направи на сватовница и ми я уреди и не знам защо се съгласих да отида. Даже не знах как изглежда този с когото щях да се срещам, а и нямаше никакво значение. Нямах задни помисли спрямо този човек. Щях да се прежаля и да отида само от уважение към приятелката ми. Дори и да беше най-скучния човек на света все за няколко часа щях да стисна зъби и да го изтърпя.
"О, този прекалява вече. Продължава да се смее и определено ми лази по нервите. Дали да не му затворя слушалката ?!" помислих си аз, но мислите ми бяха прекъснати от непознатия.
-  Значи скаридите бяха друсани. Така ли ?! – попита ме той, а тембъра на гласа му се промени драстично. Сега не ми бе неприятен, а нежно галеше сетивата ми.
-  Подигравате ли се с мен ?! Не виждам нищо забавно в името на това ястие. Никога ли не сте ходили на китайски ресторант ?! –набързо изсипах куп въпроси, правейки се на сърдито дете. А същевременно бях започнала да флиртувам с него.
Непознатият отново започна да се смее. Явно бе усетил лекият ми опит за флирт и му беше забавно. Доядя ме, че се отпуснах и си позволих да изкарам женската си природа на яве. Как може да флиртувам с някой, който ме мисли за друга. Успокои ме това, че не беше истински флирт, а опит за флирт вплетен в няколко въпроса. Дори не беше и това, просто леко си позволих да се поглезя задавайки тези въпроси с интонацията с която ги зададох. Но кой знае как е прозвучало в съзнанието на непознатия щом му беше толкова забавно. Отново започнах да се дразня. Трябваше да го разкарам по-някакъв начин, но не знаех как. А той продължаваше да се смее и пет пари не даваше за моите терзания.
-  Имахме уговорка – смънках аз
-  Каква уговорка ?! – стреснато ме попита той. А аз умрях от удоволствие, че моята реплика му подейства така и секна смеха му.
-   Как каква ?! Обещахте да ми кажете кого търсите, след като Ви кажа какво мезе съм консумираала. Продължавам да настоявам, че е станала грешка.
-  Досега не разбра ли кой търся ?! Теб търся. А между другото, как се казваш ?!
-   Мен ли търсите?! Шегаджия... Нали Ви казах, че е станала грешка, но щом настоявате ще ви отговоря на въпроса. Казвам се Сева. А вие как се казвате ?!
-   Приятно ми е да се запознаем Ева, аз съм Марио – каза той, а след това се засмя.
-   Не съм Ева, Сева съм – троснах се аз. Много се дразнех когато някой се направеше, че нечува буквата "С " и ме нарече Ева. Но хората не му продаваха кой знае какво значение. Не можеха да разберат, че Еви има много, а Сева е една. Е, може и няколко да има, но не са толкова много, колкото Евите.
-   Добре Сева, извинявай за грешката. Реших, че не съм чул правилно. Какво ще правиш след като приключим с разговора ?!
-   Ще ходя на среща. На сляпа среща – не знам защо уточних аз.
-   Не може да бъде – възкликна той – И аз ще ходя на такава среща. Една позната ми я уреди без дори да ме попита дали искам да се срещам с някого. Мисля си, че тази среща ще бъде грешка.
-  Така ли ?! – попитах учудено аз, а после допълних – И аз съм в същата ситуация. Една приятелка ми уреди срещата и дори не ме попита дали желая да отида. Заяви ми, че съм длъжна да се срещна с този човек и аз се съгласих. И аз си мисля като теб, че ще направя огромна грешка с тази среща. Дано не съм права.
-  Хайде стига бе. То бива съвпадение, ама пък чак толкова голямо – Марио помълча малко, а след това допълни – И при мен ситуацията е напълно същата. Къде ще се срещате ?!
-   Пред Народния театър. А твоята среща къде е ?!
-   Мамка му и моята е там. В колко часа е срещата ти ?!
-   В 19,30ч. А твоята ?! – попитах аз поглеждайки часовника.
-   И моята е горе долу по същото време. Искаш ли да се видим ?!
-  Ами добре. А как ще се познаем ?!
-  Чакай малко, а за какво да съм готова за другата сряда и от къде имаш телефона ми?-сетих се аз. Беше ми забавно, но все пак не бях толкова пияна.
-   Май е станала наистина грешка. Исках да кажа на бившата да се разкара от апартамента и живота ми.
В тона му прозвача за пръв път болка и това ме накара да го почувствам по -близък. Какво да правя обичах да спасявам, особенно като съм на градус.
-   Разбирам оплитане на жиците, както го наричат обикновено. А кой ти уреди срещата?
-   Един приятел.
-   Ей тук има разлика, при мен бе приятелка. Каза ми да се облеча по определен начин и да се настаня на една пейка.
-   Аха ....
Той замълча.
-         Знаеш ли какво ако не ни харесат партньорите нека си звъннем като се чуем по-телефона от тоалетната и така ще се оттървеме с оправданието, че някой ни търси по спешност.
-         Даа, става.
Продиктувах му джеесема си макар, да не бях уверена, че постъпвам правилно. Навлякох си набързо червената рокля с дантелки на краищата с нея приличах на малката овчарка, но на мъжете им харесваше. Запътих се с градския транспорт, защото не бях в състояние да карам. Пристигнах с пет минути закъснение човека вече ме чакаше. Беше сладък на пръв поглед. Облечен в син костюм със синя риза. Отправихме се към близкото кафене. Поръчах си водка и доматен сок отделно. Той ром с кола също отделно.
-         Как се казваш?
-         Айде после да се запознаем за да е интересно-отговори ми.
Свих рамене. Уреждаше ме. Разказа ми това онова за себе си. Аз също споделих. Бях разведена от година и признавам си от тогава пиех като смок, ама какво да направя като ми харесваше? По едно време ми се извини и отиде до тоалетната. Аз направих същото. Не можех да се занимавам повече с него. Говорехме си само за проблеми а не ме биваше за изповедник. Набрах номера и той даде заето. Набрах  отново номера на Марио. Отново даде заето. Отказах се и седнах на казанчето. Телефонът иззвъня.
-         Да се изнасяме а? И да си чукнем средка в парка в стрийтбара а?
Беше Марио:
-         Става, писна ми да слушам за проблеми имам си достатъчно мои.
-         Окей чакам те там след 15 минутки.
Кавелерът ми дойде и се извини, че трябва да тръгва. Усмихнах се улесняваше ме прекрасно. Споделихме си взъимно, че ни е било приятно и аз забързах към стрийтбара. Нямаше хора. Само един седеше в ъгъла на най отдалечената маса. Сянката на чадъра го скриваше. Приближих се.
-    Марио?
-    Да вие сте?
Той вдигна поглед към мен. Беше сляпата ми среща от преди 15 минутки. Бяхме разговаряли от тоалетната. Захилих се като луда. Той също се включи в смеха. Ами беше смешно нали?




Гласувай:
2



Предишен постинг

1. cindy - Добре засукано :)
22.07.2008 12:13
Накратко казано - никога не харесваш това, което ти се предлага, винаги търсиш друго ... Като загубиш първото, почваш да съжаляваш, ако се върне, пак не го искаш ....пак търсиш...пак...пак...
Голям майтап е този живот :)))))
цитирай
2. krotalka - Понякога съдбата си прави шеги с нас!
22.07.2008 12:18
Приятно е, когато всичко свърша добре!

Поздрави за екипа!
цитирай
3. fenris - cindy
22.07.2008 12:38
Дааамс, и накрая намираш същото!:)Защото всъщност подсъзнателно това си искал!
цитирай
4. fenris - krotalka
22.07.2008 12:39
Особенно след шега на съдбата, така е съдбата обича да си играе с нас!:)
цитирай
5. kleopatrasv - Романтична история !
22.07.2008 13:34
Видяхте ли , че не само визуалното възприятие действа , но и вълшебния тембър на непознатата ,непознатият ?Чара е не само във видимото , но и в неуловимо незабележимото .......
Внимавайте и недейте ходи повече на слепи срещи !Опасни са !
Поздравления за двамата !
цитирай
6. fenris - благодаря Клео
22.07.2008 13:48
Аз отдавна се отказах от тях! А гласът често е много секси!
цитирай
7. анонимен - и този блог отчасти е твой фенрис
22.07.2008 14:45
И този блог от части е твой?
цитирай
8. fenris - дааамс
22.07.2008 14:51
с колежката пишеме общи разкази! Това са ни общите произведения!
цитирай
9. enjoy6 - да, аз като ви говоря,
22.07.2008 21:53
че винаги всичко несериозно завършва сериозно...
Много весело и оптимистично ми прозвуча, независимо, че навън гърми и трещи и се наложи да изключа на няколко пъти лаптопа, най сетне успях да прочета историйката.
Поздравления и усмивки за великолепния тандем!
цитирай
10. fenris - enjoy6
23.07.2008 07:58
Аз съм на същото мнение! Благодаря ти!
цитирай
11. iliada - Като в песента,мисля изпълнявана на времето от Боян Иванов
23.07.2008 08:05
Аз търся теб , ти търсиш друг -
той пък търси друга ,тя пък търси друг
и т.н. ,но разказа определено е по- интересен и казва повече !
Поздравления и за двамата автори!
цитирай
12. fenris - iliada
23.07.2008 10:05
Благодаря ти! Все пак всичко свършва весело нали?
цитирай
13. bizcocho - sas sigurnost ve4er sled takova ...
28.07.2008 16:46
sas sigurnost ve4er sled takova zapoznanstvo bi protekla veselo))
haresahte mi))))))))pozdrav!))))))
цитирай
14. fenrisessy - bizcocho
29.07.2008 07:57
Права си, определено! Благодаря ти!
цитирай
15. didim - много интересно
29.07.2008 09:27
хареса ми
цитирай
16. fenris - благодаря ти
29.07.2008 09:33
цялата идея бе на колежката аз само помогнах!:)
цитирай
17. furiika - :)))
01.08.2008 12:21
Mного разтоварващо ми подейства, благодаря!
:)))
цитирай
18. fenris - furiika
01.08.2008 13:33
Моля, радвам се че подействало така!:)
цитирай
19. sisithebest - super
01.09.2008 16:11
супер разказче, много е истинско :)
цитирай
20. podlopioner4e - :)))))))))))
01.09.2008 16:30
hahaha... mn dobra istoriq :)
iskam da gi testvam i az teq skaridi :P
;)
цитирай
21. ivesa - Забавно е...
01.09.2008 19:04
Такива грешки правят живота по-интересен.
Поздрави!
цитирай
22. fenrisessy - sisithebest
02.09.2008 08:01
Благодаря ти, такива грешки правят живота по-хубав!
Fenris!
цитирай
23. fenrisessy - podlopioner4e
02.09.2008 08:02
О да вкусни са!:)))))
Fenris!
цитирай
24. fenrisessy - podlopioner4e
02.09.2008 08:02
О да вкусни са!:)))))
Fenris!
цитирай
25. fenrisessy - ivesa
02.09.2008 08:02
Така е просто трябва да ги виждаме!:))))
Fenris!
цитирай
26. podlopioner4e - haha :)
02.09.2008 12:51
amaaaaaaa teeee s kakvo to4no gi drusat :)
:P
цитирай
27. fenrisessy - за скаридите ли питаш?
02.09.2008 13:19
Човече не знам!:)
Fenris!
цитирай
28. podlopioner4e - estesveno 4e za tqh pitam! :))))))
02.09.2008 14:07

aidee kaji si de... ;) ne se prai na luspa :P
цитирай
29. fenrisessy - виж
02.09.2008 16:17
човече, аз само сервирах на срещата!;)Ще питам готвача!:)))))
Fenris!
цитирай
30. podlopioner4e - ahaha :)
02.09.2008 16:46
aaa zadyljitelno! da me informira6 :)
:P
цитирай
31. fenrisessy - сега
03.09.2008 07:48
разбрах, с някакво алкохолно питие ама готвача пази тайната!:)))))
Fenris!
цитирай
32. podlopioner4e - ahah :)
03.09.2008 13:09
Qvno i az 6te trqbva da te obrabotq s nqkolko pitieta ;)
:P
цитирай
33. fenris - може
04.09.2008 16:28
ама дали ще успееш да ме надпиеш?
Fenris!
цитирай
34. podlopioner4e - mauhaa :)))))
05.09.2008 13:09
mom4eeee ne znae6 s kogo si ima6 rabota :P
az nikade ne izlizam bez burenceto s bira! koeto nosq v stomaha si... :D
:PPP
:)
цитирай
35. bovari - Тъжно.
06.09.2008 08:15
Повечето от нас сами си причиняваме това - да не сме естествени!
Само не разбрах "друсаните скариди" на какво подхождат?
Поздрави!:)
цитирай
36. fenrisessy - podlopioner4e
08.09.2008 12:40
Дааамс с бира можеш и да успееш!:)
Бирата ми е ахилесова пета!
Fenris!
цитирай
37. fenrisessy - bovari
08.09.2008 12:41
Ами може би е тъжно, но е добре да се поучим от тези тъжни моминти за да не са повтарят! а скаридите, еххх готвача пази тайната си!:)))
Fenris!
цитирай
38. georgealall - ужас. никога не бих си уредил сляпа ...
01.03.2013 14:17
ужас.никога не бих си уредил сляпа среща, като не познавам човека. Само като си помисля колок педофили, педераси, и престъпници, воайори, джебчии и всякакви маниаци ходят по улиците и ме втриса. Половината българия трябав да бъде разстреляна, а другаат да бъед по затворите.... не бих излязъл на среща ако не познавам човек поне от месец-два
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fenrisessy
Категория: Изкуство
Прочетен: 85694
Постинги: 10
Коментари: 109
Гласове: 3085
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031